Mutti ja Muttimarkkinat

Mutti on sieviläinen perinneruoka, joka valmistetaan ohrajauhoista, vedestä ja suolasta.

Ohjeita mutin keittoon lienee yhtä monta kuin on keittäjääkin.

Seuraavassa on perusresepti, jolla pääsee alkuun. Resepti on peräisin Sievin Kukonkylässä asuvalta Lydia Autiolta. Resepti on julkaistu Sievissä sommaan näkköön kirjassa vuonna 1993.

Yksi kahvikupillinen vettä, kolme kahvikupillista jauhoja. Kun vesi helmeilee, joukkoon pannaan suola ja voi ja sitten jauhot. Jauhojen täytyy antaa höyryyntyä, sitten tökitään kauhanvarrella reikiä, että höyry pääsee läpi. Sitten aletaan sekoittaa. Sitten pannaan kansi päälle ja annetaan kypsyä ykkösellä ommiin nimmiin kunnes se on pehmeää.

Muttia kokoonnutaan joukolla syömään Sieviin heinäkuun 3. lauantai. Tuolloin järjestetään sieviläiset kesäjuhlat, Muttimarkkinat. Linkin takana muistoja kesän 2009 Muttimarkkinoilta

Muttimarkkinat on osa Sievi-päivien tapahtumaketjua. Katso lisää.

skannaa0002.jpg

 

 

mutinkeitto.jpg